Meny

Inbjudan och anmälan till konfirmationsträffar 2020-2021

Vill du konfirmera dig? Eller bara testa vad konfirmation är? Läs mer och anmäl dig i formuläret längs ner på sidan! Senast den 13 juni önskar vi din anmälan! (Det går även att anmäla sig senare)

Ett löv som flyter i ett vattenfyllt snäckskal
En illustration av doppärlan i Frälsarkransen Bild: Melker Sennelöv

Vill du...
..ha tid att tänka på vad som är viktigt i livet?
..ta reda på vad kristen tro är?
..lära känna nya människor?
..åka på läger?
..vara med om något som är annorlunda än skolan?

Då kanske detta är något för dig!

Vad är konfirmation?
Som konfirmand får du, utifrån dina livsfrågor, lära känna den kristna tron så att du kan ta ställning till den. Konfirmation är tiden från det du börjar på hösten, tills det du konfirmeras i maj 2021. För att konfirmeras behöver du vara döpt, men är du inte döpt innan du börjar, ordnar vi det under konfirmandtiden.

Vad gör vi ?
Vi pratar om tro, om Gud, om livet och döden, om kärlek och relationer, om medmänsklighet och ansvar och mycket mer.

Allt detta blandar vi med praktiska övningar, aktiviteter, studiebesök och utflykter.

Under konfirmationen får du också erbjudande om att följa med på frivilliga aktiviteter, som t.ex. resa till Boda Borg, skidresa till Säfsen mm. För dessa aktiviteter får du betala en liten egenavgift.
Läger och andra träffar är helt kostnadsfria.

Hur gör vi?
Vi som arbetar med konfirmander är präster, pedagoger och musiker. Som alltid hoppas vi också på att vi har någon ung ideell medarbetare med oss - en tidigare konfirmand t.ex. Vi delar ofta in oss i mindre grupper när vi ses. Varje konfirmand får också en egen mentor, som också är ansvarig för konfirmandens gudstjänstfirande.

Måste jag vara med på allt?
Att vara konfirmand är att under ett knappt år få möjlighet att vara med om saker du kanske inte får någon annan gång i livet. För att det ska bli meningsfullt, måste du prioritera träffar, gudstjänster och läger. Det blir aldrig bra att ”vara med lite grann”, så därför vill vi att du går in för det här helt och fullt. Vi pratar gärna med dina tränare om du är aktiv inom någon idrott

Våga testa!
Under året som konfirmand får du vara med om många spännande saker.; tillfällen att prata om det som berör dig i just ditt liv, leka och umgås, lära känna nya människor mm.  Att veta om man vill konfirmeras är inte alltid så lätt, så därför uppmanar vi dig att våga testa. Det gör absolut ingenting om man börjar och sen kommer på att man inte vill bli konfirmerad. Ge det en chans!

Inskrivning med konfirmander och föräldrar sker söndag 6 september klockan 11:00-15:00 i Husaby kyrka.

Grupperna startar veckan därpå.

Välj ETT av följande alternativ
Alternativ 1: Torsdagar 14:30-16:30 i Götene församlingshem

Alternativ 2:  Torsdagar 17:00-19:00 i Götene församlingshem

Start för BÅDA grupperna söndagen den 6 september klockan 11:00 i Husaby kyrka.

Följande gäller oavsett vilket alternativ du väljer
Gudstjänster: Gudstjänster är som regel på söndagar och ingår i schemat. Träffar på studiedagar och lov förekommer också.

Göteborgsresa: 23 september 2020
Vi besöker Stadsmissionen, Emigranternas hus och Domkyrkan.

Läger på Flämslätt: 2-4 oktober 2020 och någon gång i april 2021
(Välj att delta endast på dagtid eller att sova över)

Konfirmation: Preliminärt 29 maj 2021


Kontaktperson: Björn Carlstedt, telefon 0511–285 30
E-post: bjorn.carlstedt@svenskakyrkan.se

Anmälan till konfirmation 2020-21 Var vänlig kontrollera att du får en bekräftelse på din anmälan (kolla även skräpposten). Hör av dig annars.

Jag anmäler mig till konfirmation på (välj endast ETT av alternativen):

Uppgifterna kommer att behandlas av oss i syfte att vi ska kunna administrera konfirmandgrupperna. Vi vill också kunna informera om verksamheten och aktiviteter som är kopplade till den, t.ex. inbjudan till föräldrasamlingar, gudstjänster mm. Uppgifterna raderas om konfirmanden slutar, eller senast tre månader efter avslutad konfirmation.