Inbjudan och anmälan till konfirmationsträffar

Vill du konfirmera dig? Eller bara testa vad konfirmation är? Anmäl dig i formuläret längs ner på sidan!

Ett löv som flyter i ett vattenfyllt snäckskal
En illustration av doppärlan i Frälsarkransen Bild: Melker Sennelöv

Vill du...
..ha tid att tänka på vad som är viktigt i livet?
..ta reda på vad kristen tro är?
..lära känna nya människor?
..åka på läger?
..vara med om något som är annorlunda än skolan?

Då kanske detta är något för dig!

Vad är konfirmation?

Som konfirmand får du, utifrån dina livsfrågor, lära känna den kristna tron så att du kan ta ställning till den. Konfirmation är tiden från det du börjar på hösten, tills det du konfirmeras i maj 2019. För att konfirmeras behöver du vara döpt,  men är du inte döpt innan du börjar, ordnar vi det under konfirmandtiden.

Klicka här för att läsa mer om vad konfirmation är

Vad gör vi ?

Vi pratar om tro, om Gud, om livet och döden, om kärlek och relationer, om medmänsklighet och ansvar och mycket mer.

Allt detta blandar vi med praktiska övningar, lekar, studiebesök och utflykter.

Under konfirmationen får du också erbjudande om att följa med på roliga aktiviteter, som Nattkamp, Boda Borg, skidresa till Säfsen mm. För dessa aktiviter får du betala en liten egenavgift.
Läger och andra träffar är helt kostnadsfria

Hur gör vi?

Vi som arbetar med konfirmander är präster, pedagoger, musiker och diakoner. Vi delar in alla konfirmander i mindre grupper, som sedan får var sin konfirmationsgudstjänst.

Måste jag vara med på allt?

Att vara konfirmand är att under ett knappt år få möjlighet att vara med om saker du kanske inte får någon annan gång i livet. För att det ska bli meningsfullt, måste du prioritera träffar, gudstjänster och läger. Det blir aldrig bra att ”vara med lite grann”, så därför vill vi att du går in för det här helt och fullt. Vi pratar gärna med dina tränare om du är aktiv inom någon idrott.

Var och när träffas vi?

1. Torsdagar 14.15– 16.30 i Götene församlingshem
Varje gång avslutar vi med att fira en kort och enkel mässa (nattvardsgudstjänst) tillsammans. Konfirmation i maj 2019

2. Sommarkonfirmation på Flämslätts stiftsgård. (Samarbete med Skara stift)
Några träffar året innan, två förläger, sedan läger 16-30 juni 2019, med
Konfirmation den 30 juni.
Mer information får du efter anmälan.

Gudstjänster är som regel på söndagar och vissa frivilliga aktiviteter är på lördagar. Träffar på studiedagar och lov förekommer också. Läger ingår alltid under konfirmationstiden. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig!

Söndagen den 2 september 2018 kl.14.00 är det inskrivning för ALLA, i Husaby kyrka

när måste jag anmäla mig?

Det går bra att anmäla sig ända fram till starten, men för att vi ska kunna planera verksamheten, ber vi om din anmälan så snart som möjligt, helst innan 15 juni.

Anmälan till konfirmation 2018-19 Var vänlig kontrollera att du får en bekräftelse på din anmälan (kolla även skräpposten). Hör av dig annars.

Jag anmäler mig till konfirmation på: