Foto: Monika

Julklappsinsamling 2022

Alla invånare i Götene kommun har inte råd eller möjlighet att köpa julklappar i år, därför arrangerar vi en Julklappsinsamling! Privatpersoner, familjer, kompisgäng, föreningar och företag kan göra skillnad genom att skänka presentkort eller oanvända saker (nya) till årets Julklappsinsamling.

Julen är en tid för generositet och värme och en fin chans att skänka julklappar till människor i ekonomisk utsatthet. Samla in i bekantskapskretsen eller kolla med din chef om ert företag kan bidra med en julklapp i någon form till invånare i Götene som har det svårt.

Nedan följer några praktiska råd för dig som vill skänka julklappar.

Julklapparna bör vara oinslagna

Vi vet att många tycker om att slå in julklapparna innan de skänks till oss, men vårt arbete blir mycket enklare om vi får sakerna oinslagna. Då kan vi försäkra oss om att julklappen går till någon som verkligen behöver den och uppskattar den.

Om du vill skänka presentkort

Presentkort är en uppskattad gåva - då kan mottagaren själv handla sina julklappar. Något som de i vanliga fall inte har möjlighet till.
Vänligen märk kuvertet med presentkort med ”Julklapp”

När lämnas julklapparna?

Julklapparna lämnas till oss den 7 och 8 december 2022. Vi tar även emot julklappar senare under december, men ju tidigare vi får julklapparna desto större möjligheter har vi att få ut dem i tid till behövande barn och vuxna.
Eventuella julklappar som blir över lämnas vidare till Kyrkornas Second Hand-butik i Götene.

Inlämning

Julklapparna lämnas oinslagna till vår gåvoinlämning i Götene församlingshem, Skolgatan 1 i Götene, som har öppet:
onsdag 7/12 kl. 09:00-16:00
torsdag 8/12 kl. 09:00-16:00

Har du önskemål om att lämna oinslagna gåvor en annan dag eller har du en större leverans kontakta oss gärna innan på 0511-285 13 eller leif.nordlander@svenskakyrkan.se

Önskelista

Här kommer en lista med sådant vi vet blir uppskattat.

Leksaker till barn i alla åldrar (inget krigsrelaterat)
Ryggsäckar till barn och vuxna
Presentkort på mat, kläder, elektronik, träningscenter och skönhetsprodukter är väldigt uppskattat
Presentkort på leksaker – att få välja själv är en lyx för många barn
Presentkort till bio
Presentkort på café eller restaurang
Smycken
Böcker för barn och vuxna (inget krigsrelaterat)
Choklad och julgodis (ej gelatin)
Pyssel för barn och unga i alla åldrar
Gosedjur
Mössor och vantar
Ljuslyktor, ljusslingor, ramar, koppar, skålar och annan heminteriör eller juldekoration
Fleecefilt
Underställ
Stickade plagg (tröjor, sockor mm)
Mysiga varma strumpor
Hygienartiklar som duschkit, rakset, bodylotion och fina tvålar

Har du det svårt ekonomiskt? Önskar du få julklapp?

Kontakta Leif eller Birgitta under perioden 12 december till 22 december om du har önskemål om att få julklapp eller om du har frågor som rör julklappsinsamlingen.

Leif Nordlander via tel. 0511-285 13 eller e-post leif.nordlander@svenskakyrkan.se

Birgitta Jakobsson via tel. 0511-285 38 eller e-post birgitta.jakobsson2@svenskakyrkan.se