Kyrkmöss
Foto: Maria Jansson

Hitta kyrkmössen!

Under perioden 1 juli till 31 augusti pågår familjeaktiviteten "Hitta kyrkmössen".

De är små, söta, mjuka och älskar att leka kurragömma - kyrkmössen.

En uppskattad aktivitet under de varma sommardagarna är att göra ett besök i en svalkande kyrka. Lika uppskattat är ett besök i kyrkan en regnig dag. Kort och gott - det finns ingen dag som inte är perfekt för att leta kyrkmöss!

I sommar har kyrkmössen flyttat in i Kestads, Skälvums och Vättlösa kyrka - alla kyrkorna är belägna i Götene kommun.

Räkna hur många busiga kyrkmöss det finns i kyrkan. Kyrkmusen "Mysan" hälsar att hon och hennes vänner finns kvar i kyrkan ända till sista augusti.

Om Götene pastorat

I trakten av det blommande berget Kinnekulle och med närhet till sjön Vänern är Götene pastorats 20 kyrkor belägna. Flera av kyrkorna är medeltida och omtyckta besöksmål.
Under sommaren håller flera av kyrkorna öppet mellan 08:00-20:00 dagligen.
För aktuell information om kyrkornas öppettider besök svenskakyrkan.se/gotene eller appen Kyrkguiden.

Det finns många pilgrimsleder och vandringsleder i trakten av Kinnekulle i Götene

De kortare pilgrimslederna som uppskattas av barnfamiljer finns bland annat vid Husaby, Kungsstigen drygt 1,5 km och vid Forshem i gammelskogen, en vandring på drygt 1,5 km. (Det kan vara bra att känna till att lederna är lite för smala och ojämna för barnvagn, rullstol och rollator)

Kyrkmus
Kyrkmysan