tre kyrkor

Guidningar

Information om guidningar i Götene pastorats medeltida kyrkor

Upplev Sveriges tidiga historia i Forshems kyrka, den enda i Norden tillägnad Den Heliga graven i Jerusalem, Götene kyrka med den spännande legenden om Sankta Helena och Husaby kyrka där Olof Skötkonung döptes och Sveriges första biskopskyrka.

Våra guider tar emot din grupp vid kyrkan och berättar deras unika historia vilket ger en spännande inblick i den tidiga medeltiden då Sveriges kristnande inleddes i Västergötland.

Vid guidningar i Götene kyrka berättas den dramatiska legenden om Sankta Helena vars relik förvaras i kyrkans altare.

Vid guidningar i Husaby kyrka kan du även besöka de mäktiga ruinerna efter Husaby Biskopsborg.

I Forshem finns ett stenmuseum med de vackra liljestenarna.

Bokning

Kostnad för guidning av kyrkan: 950 konor
Endast kyrkobesök 250 kronor (utan guidning)

Du bokar ditt besök genom att sända en bokningsförfrågan via e-post: gotene.pastorat@svenskakyrkan.se eller via telefon 0511-285 00