Guidningar

Välkommen att besöka Kinnekulle med medeltidskyrkorna Forshem, Götene & Husaby

Upplev Sveriges tidiga historia genom besök i Forshems kyrka, den enda i Norden tillägnad Den Heliga graven i Jerusalem, Husaby kyrka där Olof Skötkonung döptes och Sveriges första biskopskyrka, Götene kyrka med en spännande legenden om Sankta Helena.

Våra guider tar emot din grupp vid någon av kyrkorna och berättar deras unika historia vilket ger en spännande inblick i den tidiga medeltiden då Sveriges kristnande inleddes i Västergötland. Vid besök i Götene kyrka berättad den dramatiska legenden om Sankta Helena vars relik förvaras i kyrkans altare. I Husaby kan man även besöka de mäktiga ruinerna efter Husaby Biskopsborg. I Forshem finns ett stenmuseum med de vackra liljestenarna.

Bokning:
Kostnad för guidning av kyrkan: 950 kr
Endast kyrkobesök 250 kr (utan guidning)

Du bokar ditt besök genom att ringa till vår expeditionstelefon 0511-285 00

Anneli Assarsson