Foto: Silviarita

Diakon i Kinnekulle och Källby

Vår diakon Inger kommer att sluta hos oss inom kort - nu söker vi hennes efterträdare

Nu söker vi dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan och vill bli en av tre diakoner i Götene pastorat. Du kommer att ha din utgångspunkt i Källby och Kinnekulle församlingar men finnas med i det diakonala arbetet för hela pastoratet. Tjänsten innebär så väl ensamarbete som arbete tillsammans med andra i olika arbetslag. Du måste också vara beredd på viss tjänstgöring kvällar och helger.

Sommartid är Kinnekulle ett stort besöksmål. I området finns det även många fritidsboenden vilket påverkar det diakonala arbetet.
I båda församlingarna finns äldreboenden där diakonen har en viktig roll.

Detta är en tjänst som passar dig som gillar att arbeta med människor i alla åldrar och i olika sociala sammanhang. Du behöver vara allround och bra såväl på korta snabba möten som att bygga längre relationer. Själavård och olika former av samtal är en självklar del i tjänsten. Vi vill ta vara på och uppmuntra dina personliga gåvor. Götene pastorat vill vara en arbetsgivare där man kan växa som medarbetare.

Körkort och tillgång till egen bil är nödvändigt.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Upplysningar
Kyrkoherde Claes Björndahl, telefon 0511-285 13 eller via e-post  claes.bjorndahl@svenskakyrkan.se

Facklig representant
VISION Björn Carlstedt, telefon 0511-285 30
KyrkA, telefon 08-441 85 60

Skicka din ansökan med meritförteckning och löneanspråk till oss senast den 28 maj 2021.

Märk din ansökan med ”Ansökan diakon Kinnekulle och Källby”

Du väljer själv om du vill sända den via post eller e-post

Skolgatan 1
533 31 GÖTENE