Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vilhelms vilja att jobba i kyrkan har stärkts

Vilhelm Karinsdotter Yngvesson från Borås funderade på att bli präst eller diakon. Men efter gymnasiet kände han att han behövde tid för att bestämma vad som kändes mest rätt. Så han sökte Ung Resurs.

Nu är han helt nyinflyttad i Trollhättan, i församlingens etta på 35 kvadratmeter.

– Det finns gott om plats och lägenheten ligger centralt, säger han nöjt. Men det är mycket som är nytt i och med att jag precis flyttat hemifrån, fortsätter han och tycker att det tar mer tid med tvätt och matlagning än han hade trott.

Under gymnasietiden var Vilhelm aktiv inom Caroli församling i Borås. Även om det geografiska avståndet inte är så stort till Trollhättan, är det mycket som skiljer hans hemförsamling från den han nu arbetar i.

– Ett exempel är högmässan som jag tycker är mer högkyrklig i Caroli och mer avskalad här, säger han.

Det är fredag eftermiddag och han ska strax gå till tacokväll på jobbet. Han berättar med entusiasm att den samlar ett 80-tal personer i alla åldrar, från spädbarn till 90-åringar.

– Verkligen jättekul!

I hans uppdrag ingår att jobba med konfirmander, barngrupper, öppna förskolan, en ungdomsgrupp och även hembesök hos äldre. Schemat ser olika ut från vecka till vecka, beroende på vem av de anställda han är med.

– Jag har lärt mig jättemycket. Helt klart känns det som jag vill jobba i kyrkan i framtiden, säger Vilhelm.

Maria Zetterlund, diakon i församlingen betonar att detta med att ha en Ung Resurs är en win-win situation.

– Vilhelm tillför oss i arbetslaget mycket med sin nyfikenhet och entusiasm. För mig som handledare är det nyttigt att någon frågar varför vi gör sådant som mer eller mindre blivit slentrian för oss. Det håller mig alert, säger hon och avslutar:

– Jag håller just på och fyller i en ansökan om Ung Resurs för nästa år. Genom feedbacken från Vilhelm kan vi bli ännu bättre nästa gång vi tar emot en volontär.