Ett bröd ligger i en hög med olika grönsaker.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Tvådagarsträff för nätverket värdinnor och kockar

Tema: Hållbara måltider och goda möten. Nätverk för alla värdinnor/värdar/kockar eller vaktmästare och lokalvårdare med ”värdinneliknande” uppdrag inom församlingar och pastorat i Göteborgs stift. Nätverket har varit mer eller mindre aktivt i många år och är ett givande forum för de som arbetar brett med ”värdinneskap” såsom matlagning, inköp, städ, vaktmästeri, vardagliga möten mm. Oavsett om du varit med tidigare eller om du är ny så är du varmt välkommen till denna -tvådagarsträff. 17-18 apr 2023, Helsjön folkhögskola.

Under första dagen kommer vi att få ta del av några inspirerande föredrag från Miljömatematikerna och några stifts- och kursgårdar om Hållbara måltider, delvis baserade på konceptet One Planet Plate. På eftermiddagen kommer vi att arbeta i workshopsform med att räkna ut klimatpåverkan från olika typer av måltider. Till detta moment får ni gärna ta med egna recept.

Under andra dagen kommer vi delvis att få praktisera några av recepten främst sådana som handlar om hållbara och enkla fikamåltider. På eftermiddagen ligger fokus på de goda mötena.

1756 kr (enkelrum inkl lakan)
1614 kr (dubbelrum inkl lakan)
Kost, logi och deltagande ingår.

17-18 april 2023, Helsjön folkhögskola
Anmäl dig här senast den 12 mars 2023