Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan på Vetenskapsfestivalen

Varje år arrangeras vetenskapsfestivalen i Göteborg för allmänhet, skola och branschfolk. Med omkring 70 000 besök varje år är det ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Vetenskapsfestivalen i Göteborg är en plats där akademi och forskare möter nyfikna människor i alla åldrar. Omkring 70 000 besök årligen gör festivalen till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Svenska kyrkans programpunkter bygger på att inbjudna akademiker samtalar om angelägna frågor, på ett sätt som för forskningen närmare en bredare publik. Svenska kyrkan är en av arrangörerna tillsammans med bl a Göteborg & co, Göteborgs Universitet och Chalmers.

Varje festival har ett tema, och utifrån formulerar vi intressanta och angelägna frågeställningar som vi, med hjälp av inbjudna gäster, belyser ur olika perspektiv. Den akademiska forskningen står i centrum, men vi brukar även använda oss av kulturella uttryck. Varje år bjuder vi in en internationell teolog för att lyfta teologin som disciplin.

Svenska kyrkans program hittar du, dag för dag, på www.vetenskapsfestivalen.se