Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan på Vetenskapsfestivalen

Välkommen till en festival där kyrkans frågor om livets villkor får samspela med vetenskapliga rön. Med omkring 70 000 besök varje år är det ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och Svenska kyrkan bidrar varje år med ett femtontal programpunkter. För dig som vill tänka kring existentiella frågor, ge näring åt fantasin, inspireras och utmanas av internationella och lokala teologer och forskare.

Vetenskapsfestivalen i Göteborg är en plats där akademi och forskare möter nyfikna människor i alla åldrar. Omkring 70 000 besök årligen gör festivalen till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Svenska kyrkans programpunkter bygger på att inbjudna akademiker samtalar om angelägna frågor, på ett sätt som för forskningen närmare en bredare publik. Svenska kyrkan är en av arrangörerna tillsammans med bl a Göteborg & co, Göteborgs Universitet och Chalmers.

Varje festival har ett tema, och utifrån formulerar vi intressanta och angelägna frågeställningar som vi, med hjälp av inbjudna gäster, belyser ur olika perspektiv. Den akademiska forskningen står i centrum, men vi brukar även använda oss av kulturella uttryck. Varje år bjuder vi in en internationell teolog för att lyfta teologin som disciplin.

Svenska kyrkans program hittar du, dag för dag, på www.vetenskapsfestivalen.se

Du har väl inte missat podden ”Darwins stege”?

En podd om tro, vetenskap och fantasi av Pontus Nilsen, präst i Oscar Fredriks församling, som har ett brinnande intresse för tro och vetenskap. Pontus är projektledare för Svenska kyrkans del av Vetenskapsfestivalen och har startat podden för att prata om livets stora frågor med forskare från akademin.

Marie Svensson

Marie Svensson

Göteborgs stift

Församlingsutveckling, Stiftskonsulent