Foto: Magnus Aronson /Ikon

Stiftets internationella dag

Varje församling har del i den världsvida kyrkan och i dess grundläggande uppgift. Tillsammans med kristna syskon i alla länder är vi ett tecken på Guds rike. Det finns mycket inspiration och kunskap att hämta när vi delar erfarenheter. Till denna dag inbjuds alla församlingar i Göteborgs, Skara och Karlstads stift! Lör 4 mar 2023 10.30, Göteborg

Utifrån evangeliets grund ställer vi oss i nådens och rättfärdighetens tjänst, att förmedla Kristi försoning, försvara människan som Guds avbild och förvalta skapelsen. Detta är också grunden för samarbetet genom ACT - Action by Churches Together, där Svenska kyrkan ingår. 

Programmet för dagen planeras gemensamt av de tre stiften och vi siktar på föreläsare och seminarietalare i form av generalsekreteraren Rev Dr. Fidon Mwombeki för All Africa Conference of Churches, några av de engagerade Ageravolontärerna samt Sofia Svarfvar, Peter Karlsson Sjögren ochHelena Frankson från kyrkokansliet. Dessutom har resenärerna från Göteborgs stift återvänt från vänstiftsresan till södra Afrika och har en del att berätta. Och som vanligt blir det en presentation av Fasteaktionen. 

Lunch äter vi på egen hand ute på stadens restauranger, gå gärna i mindre grupper. Mer information om programmet kommer att kommuniceras senare.

100 kr (betalas på plats)
Fika och material ingår

Lör 4 mars 2023 10.30–17.30, Domkyrkan och LM Engströms gymnasium, Göteborg
Länk till anmälan öppnar 9 januari 2023