Foto: Getty Images

Ungdomsredaktionen

Är du mellan 17-25 år och intresserad av att skriva, fotografera, illustrera eller på annat sätt arbeta med kommunikation? Har du roliga och bra idéer på berättelser som du tycker andra unga borde få ta del av? Svenska Kyrkans Unga söker just nu ungdomar som vill prova på att jobba i en ungdomsredaktion.

Tanken är att ungdomsredaktionen ska kunna vara involverad på flera plan i skapandet av Svenska Kyrkans Ungas och Göteborgs stifts kommunikation, både i sociala medier och på webben. Förutom att prova på att arbeta redaktionellt får du också möjlighet att bredda ditt kontaktnät. Dessutom får du i slutet av året ett intyg som du kan lägga in i ditt CV.

Vi träffas 5 gånger under året i stiftskansliets lokaler i Göteborg. Under träffarna brainstormar vi idéer till artiklar, filmer, inlägg på sociala medier och andra kreativa uppslag. Vi kommer också gemensamt fram till hur vi kan förverkliga dessa idéer på olika sätt. Till vår hjälp har vi Svenska Kyrkans Ungas kommunikationsårshjul där ämnen såsom framtid, demokrati, gemenskap och klimat finns. Mellan redaktionsmötena arbetar vi med att skapa redaktionellt material, alla utifrån sin egen förmåga och möjlighet.

Kostnadsfritt, fika ingår

När och var?

Torsdagar 18 februari, 8 april, 3 juni, 9 september och 11 november 2021 17:30- 20:00,​ ​​Stiftskansliet i Göteborg

Vill du veta mer?