En liten flicka med rosa keps sitter på en brygga och doppar i tårna i vattnet.

Sommarhälsning från distriktsstyrelsen

Nyhet Publicerad

Hej kära SKU medlemmar och församlingsanställda! Det har varit en händelserik vår för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs distrikt. Distriktsstyrelsen blickar tillbaka på våren och framåt mot sommaren.

Sista helgen i maj sågs ett glatt gäng barn i Haverdals naturreservat och tog sig an vår första upplaga av Dagkampen! En lyckad dag med kluriga utmaningar och vandring i skogen som vi gärna gör om! På Åh Stiftsgård spelades, sjöngs och skrevs det för fullt en helg i april. Vi har även firat Mässa för Unga Vuxna, både i Västra Frölunda kyrka och i Billdals kyrka.

Som grädde på moset hölls det årliga Distriktsårsmötet den 13-14 april i Ljungskile församling. Helgen var lyckad och stämningen god bland de 30 deltagarna, alltid roligt att ses i större gemenskaper. Omkring 12 ombud diskuterade och tog beslut om bland annat vår budget och verksamhet för året, och såklart valdes en ny distriktsstyrelse.

I år består distriktsstyrelsen av:

• Erica Toftner Enggaard (ordförande), SKUGGA
  • Tilda Ljungberg (vice ordförande), Harplinge-Steninge
  • Emma Ledin Biro, Getinge-Rävinge
  • Erik Eliasson, Älvsborg
  • Elin Magnusson, SKUGGA
  • Filip Roosvald, Carl Johan
  • Ted Wedin, Lindberga
  • Frida Hammarstedt, SKUGGA
  • Theo Rydgren, Carl Johan
  • Hilma Sjölander, Carl Johan
  • Alfred Olbing Johansson, Carl Johan.

Vi ser fram emot att jobba för att göra SKUGs verksamhet till sitt bästa jag!

Snart går styrelsen på sommarledighet, men först ska vi delta i paraden på West Pride nu på lördag! Vi samlas lördag 15 juni kl 12 på Gustav Adolfs torg för uppställning inför paraden. SKUG går tillsammans med ”Kyrkan på Pride”. Häng gärna på och gå med oss! Alla är varmt välkomna, det är bara att dyka upp!

Med denna våruppdatering önskar vi er alla en riktigt fin sommar, förhoppningsvis med sådär perfekt balanserat väder!

Soliga hälsningar,
distriktsstyrelsen genom Tilda Ljungberg, vice ordförande