Dags att fika rättvist

Svenska Kyrkans Unga är medlemsorganisation i Fairtrade Sverige och den 6-9 maj är det dags för Fairtrade Challenge då vi tillsammans lyfter hållbar handel.

Precis som tidigare går kampanjen ut på att anta utmaningen samt utmana andra, att fika Fairtrade – för att sätta fokus på människorna bakom de produkter vi konsumerar. Kampanjen kommer att ha samma tema som det skulle vart förra året; att belysa sambandet mellan kakao och barnarbete samt hur Fairtrade-märkt motverkar det genom att bland annat öka den ekonomiska tryggheten.

Chokladbollsutmaning!

Tillsammans bakar och fikar vi 100 000 chokladbollar - för alla barns rätt att gå i skolan! Med chokladbollsutmaningen vill vi lyfta alla barns rätt att gå i skolan. Var gärna med och sätt fokus på kakao som är ett tema i årets kampanj, och delta i chokladbollsutmaningen genom att inkludera och sätta fokus på chokladbollar gjorda av schyssta råvaror. Koppla gärna till mål 4 i Agenda 2030. Målet är att nå 100 000 chokladbollar i samband med Fairtrade Challenge. Det kan vara traditionella chokladbollar, rawfood, veganska, eller en helt annan eller ny kreativ variant. Köp chokladbollar med Fairtrade-certifierade ingredienser (finns i livsmedelsbutiker, och på vissa caféer och hotell) eller baka egna inom er organisationen. Ni kan till exempel anordna en digital bakträff, eller bjuda på och äta chokladbollar till fredaggsfikat. Utmana gärna andra att också haka på. På kampanjsajten kan ni som är med registrera chokladbollssatsningen.

Digital workshop

Fairtrade Sverige bjuder in till en digital workshop den 27 april, kl 16:30-17:30, där du kommer att få konkreta redskap för hur du kan hjälpa din kommun eller region att bli mer hållbar. Läs mer och anmäl dig här.