Barn- och ungdomsmaterial för Fasteaktionen

Fasteaktionen inleds den 14 februari och pågår fram till palmsöndagen den 28 mars. Årets aktion ska bidra till att lindra konsekvenserna av coronapandemin. Det finns mycket som församlingen kan göra tillsammans med barn och unga under aktionen.

Mellan Fastlagssöndagen den 14 februari och Palmsöndagen den 28 mars pågår Act Svenska kyrkans Fasteaktion, i år under namnet Under samma himmel. Fasteaktionen vill vara en del av att vända den negativa utvecklingen. Tillsammans får vi agera för att minska de globala orättvisorna. För vi lever alla under samma himmel.

För att stötta Fasteaktionen med en ekonomisk gåva kan man swisha till 900 1223.

Tips för en lyckad Fasteaktion!

1. Sätt konkreta mål för hur mycket ni vill samla in och hur många som ska vara med och arbeta för kampanjen.
  2. Engagera flera! Få med er både anställda i församlingen och ideella.
  3. Involvera alla församlingens grupper i kampanjen. Alla kan bidra med något, oavsett ålder.
  4. Ha roligt tillsammans och fira ert resultat i slutet av aktionen ordentligt!
  5. Få med konfirmanderna i arbetet för en rättvis värld.
Hitta fler tips på barn- och ungdomsaktiviteter här