Foto: Ikon

Pilgrimsvandring och gudstjänst i samisk ton

Nyhet Publicerad

Den 27e augusti är det dags för pilgrimsvandring till Samekåtan i Vättlefjäll! Vandringen följs av gudstjänst i samisk ton med sång-framträdanden och biskop Susanne Rappmann som predikar. Under dagen får du lära dig mer om Sameföreningen i Göteborgs arbete och försoningsprocessen mellan det samiska folket och Svenska kyrkan.

Information

Vi samlas vid Bergums kyrka kl 9.15, och vandrar ca 4km till Samekåtan vid Trollsjön, Vättlefjäll. Där inleds sedan gudstjänsten kl 12. Det kommer att bjudas på kyrkkaffe, ta gärna med egen kåsa eller mugg samt sittunderlag!

Om du hellre vill ta dig dit med bil går det bra. Då ses vi på Rördalens parkering kl 11.30, och promenerar sedan en dryg kilometer till Samekåtan. Vi rundar av och vandrar hemåt vid 14-tiden.

Välkomna!

Sameföreningen i Göteborg, Angereds församling, Nylöse pastorat, Göteborgs stift