Foto: Märta Thisner

Medverkande på Se människans litterära gudstjänst nominerad till Sveriges Radios lyrikpris

Nyhet Publicerad

Författaren Judith Kiros blev mycket uppmärksammad för sin bok Det röda är det gränslösa. Lyssna till henne och övriga medverkande i gudstjänsten, som nu finns att lyssna på i Sveriges Radio P1.

Judit Kiros bok Det röda är det gränslösa belönades även med Svenska Dagbladets litteraturpris 2023 och Mare Kandre-priset. Boken utgår från Julian av Norwich, som på 1300-talet skrev den första boken författad av en kvinna.

Här kan ni lyssna till den litterära gudstjänsten i Sveriges Radio där Judit Kiros medverkar.

Läs mer om övriga nominerade författare och juryns motiveringar.

Mer information om boken och författaren finns på Albert Bonniers Förlag.

Priset delas ut under Litteraturveckan i P1, 15-21 april.

Litterär gudstjänst om fantasins kraft

Fantasins kraft och betydelse går som en röd tråd genom människans tillvaro. Det gäller inte minst det kristna budskapet, där nya sätt att berätta ger nya ingångar till de djupa frågorna. I Jordens sång – essäer om Tolkiens tankevärld funderar John Sjögren på de filosofiska motiven i berättelserna om Midgård och i diktsamlingen Det röda är det gränslösa utgår Judith Kiros från den kvinnliga eremiten och mystikern Julian av Norwich medeltida uppenbarelser.

Med musik av Halmstads församlings Angeluskören under ledning av Cecilia Sandgren, med nya tonsatta dikter av Lotta Fång. Gudstjänsten leds av Lars Björksell, kyrkoherde Halmstads församling.

Arrangör: Svenska kyrkan Se människan, Albert Bonniers Förlag och Fri Tanke

Gudstjänsten direktsändes i SR P1 första gången 1 oktober 2023.