Fredrik Ivarsson

Fredrik Ivarsson utsedd till ny stiftsprost

Fredrik Ivarsson tillträder i januari 2024 som stiftsprost i Göteborgs stift.

Fredrik Ivarsson är i dag kyrkoherde i Varbergs församling och kontraktsprost i Varbergs och Falkenbergs kontrakt. Han är prästvigd för Göteborgs stift och arbetade sina första år i Kortedala församling i Göteborg följt av en tjänst som högskolepräst.

Efter tiden i Göteborg tillbringade han ett tiotal år i Lunds stift, som forskarstuderande och som kyrkoherde i Helgeands församling i Lund. Sedan 2014 är han kyrkoherde i Varbergs församling.

Fredrik har en teologie licentiatexamen i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. Han är även, tillsammans med Annika Spalde, författare till boken Med alla levande varelser: hopp och motstånd i klimatkrisens skugga.

Fredrik tillträder som stiftsprost i januari och efterträder då nuvarande stiftsprost Ulf Sjögren som går i pension.

– Jag ser fram emot att lära mig många nya saker och att träffa många människor runt om i stiftet. Vi ses!