En vit landsbygdskyrka bland lummiga träd.
Foto: Mikael Svensson

Sommarkampanj: Rekord i Kyrkguiden-användning!

Nyhet Publicerad Ändrad

Tillsammans gjorde vi i Göteborgs stift en extra satsning i samband med sommarkampanjen - och det gav effekt! Vi har nått 640 000 unika personer och kampanjen har visats strax över 1,7 miljoner gånger. Appen har laddats ner fler gånger i Västra Götaland än någon annanstans i Sverige.

Under sommaren anordnade Svenska kyrkan en kampanj med syftet att uppmärksamma sommarkyrkorna som intressanta utflyktsmål. Kampanjen har överträffat förväntningarna och nått en bred publik. Göteborgs stifts särskilda insatser i samband med kampanjen har varit framgångsrika. Kampanjen har nått 640 000 unika personer och visats över 1,7 miljoner gånger.

Ett av huvudmålen med kampanjen var att öka medvetenheten om appen Kyrkguiden och uppmuntra fler att använda den. Analysdata visar att kampanjen har haft positiv effekt med en ökning av nedladdningar av Kyrkguiden i Västra Götaland under 2023 jämfört med föregående år. Antalet nya nedladdningar har fördubblats jämfört med samma period förra året, och användarbasen har ökat med cirka 30%.

Genom att stärka de nationella kampanjerna har vi möjlighet att skapa gemensamma synergieffekter och samarbeten som gynnar oss alla. Vi vill därför uppmana alla församlingar att överväga att ansluta sig till våra gemensamma kampanjer. Detta ger inte bara ökad kostnadseffektivitet genom att undvika onödig konkurrens i medieköp, utan det ger oss också möjligheten att synas på fler platser och nå fler människor.

Tillsammans kan vi göra våra kampanjer ännu mer kraftfulla och stärka våra budskap. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta vår framgångsrika resa!

Klicka här för att läsa mer om kommande kampanjer, och hur du kan bidra.

Vill du veta mer?
Kontakta mig gärna!

Andreas Karlsson

Göteborgs stift