Ett vattendrag mellan höga fjäll. I ena hörnet av bilden ligger ett infällt gröngult klot.
Foto: Jack Anstey

Färden för klimatet går vidare - andra etappen av Svenska kyrkans färdplan inledd.

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkans färdplan för klimatet innebär att vi ska minska vår egen klimatpåverkan och bidra till mänsklighetens gemensamma arbete för att bromsa effekterna av klimatförändringarna. Nu finns nya etappmål antagna som vi tillsammans behöver ta oss an.

De nya målen kan ni läsa mer om på såväl externa webben som på Kornet,. hållbarhet. Det har också gjorts en uppföljning av Svenska kyrkans färdplan för klimatet. I en sammanställning för 2022 framgår att arbetet i första etappen har fått en god start. Läs mer om det här.
För att underlätta arbetet i församlingar och pastoratet bjuder Göteborgs stift och nationell nivå in till flera utbildningar och webbinarier. Ni har väl inte missat att anmäla er till Kick-offen den 24 oktober på stiftskansliet? Då medverkar såväl Annika Gottberg från Kyrkokansliet som Martin Hedberg.
Vill ni ha mer information och även möjlighet att samtala om vad Färdplanen och målen kan innebära för er, om hur ni kan använda er av Kyrkans miljödiplomering,  hållbarhetsredovisningar eller något annat som rör Hållbar utveckling så vill jag uppmuntra er att höra av er.