Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Biljetter till Klimatkväll i Konserthuset

I stiftskansliets reception på Lilla bommen 1 i Göteborg, finns nu 100 biljetter till en klimatkväll på Konserthuset den 27 september. Medverkar gör Greta Thunberg via videolänk, ärkebiskop Antje Jackelén, Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter, och Anders Wijkman, författare och samhällsdebattör.

Klimatkrisen är akut. Mycket talar för att de kommande decennierna är avgörande för vår framtid. Det väcker oro och frågor – men också engagemang och en vilja att förändra - tillsammans. Därför bjuder Bokmässan, Dagens Nyheter, bokförlaget Polaris och Svenska kyrkan nu in till en kväll för klimatet. Det blir musik, samtal och tankar kring framtidens stora ödesfråga.

Under kvällen i Göteborgs Konserthus: Musik av Annika Norlin tillsammans med stråkensemble från Göteborgssymfonikerna. Tal av klimataktivisten Greta Thunberg (via länk). Samtal med DN:s kulturchef Björn Wiman, opinionsbildaren Anders Wijkman och ärkebiskop Antje Jackelén om institutionernas roll och ansvar för klimatkrisen. Tal av David Wallace-Wells, amerikansk journalist och författare till boken ”Den obeboeliga planeten”.

Samtal med fyra författare: Amanda Svensson, klimatpsykolog Frida Hylander, meteorolog Martin Hedberg, och DN:s krönikör Fredrik Strage. Konferencier: DN:s Kristina Hedberg

Fredag 27 september kl 19-21, Göteborgs Konserthus
I samarbete med Göteborgs Konserthus.

Hitta till Göteborgs stiftskansli: