Nattkampen 2022

Välkommen till Göteborgs distrikts nattkamp med temat ”kärleken är”. Efter fem år är det åter igen dags att genomföra nattkampen i Göteborgs distrikt. Vi kommer mötas i en tävlingsvandring i höstens mörker i Strömstad pastorat, vid Skee Kyrka. Lör 2 okt – sön 3 okt 2022, Strömstad

Nattkampen är ett flerstiftsarrangemang mellan Göteborgs, Skaras, Växjös, Lunds och Linköpings distrikt. Arrangörskapet går runt mellan distrikten och nu har turen hamnat hos Göteborg. Nattkampen är en lagtävling där lag i olika åldrar och kategorier, under natten, går en valfri lång bana där de stöter på ca 7-8 stationer där de genom samarbete ska klara av olika uppgifter. Teman på stationerna varierar men det finns alltid tre stationer med tema friluftsliv, bibeln och sjukvård.

Deltagarna är medlemmar i Svenska Kyrkans Unga från 13 års ålder, tävlingen genomförs i olika klasser och tävlingar. Lokalavdelningarna ordnar egna tält eller liknande för att övernatta vid startplatsen vid Skee kyrka.

I Nattkampen tävlar man i följande klasser:
Klass 1
13-16 år. Skall ha en ansvarig ledare 18 år eller äldre, utom tävlan.
Tävlar för en lokalavdelning/församling.
Klass 2
17-22 år, en deltagare får vara äldre, inom tävlan. Laget skall ha en deltagare som är 18 år eller äldre som ansvarig ledare, inom tävlan. Tävlar för en lokalavdelning/församling.
Klass 3
Alla åldrar 13 år och äldre. Laget skall ha en deltagare som är 18 år eller äldre som ansvarig ledare, inom tävlan. Tävlar för en lokalavdelning/församling.
Klass 4
Övriga lag. Lag från övriga distrikt, blandlag från olika lokalavdelningar/församling

250 kr
Mat ingår. Logi ordnas av varje deltagande lokalavdelning (eget tält eller dylikt)