Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nationellt pilgrimsmöte 2018

I år hålls det nationella pilgrimsmötet i Göteborg. Vi möts kring frågan: Vart är vi på väg? Och tänker tillsammans på vilka vägar vi behöver vandra för att möta längtan hos morgondagens pilgrimer. Välkommen till en mötesplats med verktyg och färdkost för ditt fortsatta pilgrimskap och en chans att dela erfarenheter! 19-21 oktober 2018, Göteborg.

Vart är pilgrimsrörelsen på väg? Vad är pilgrimskap? Vilka strömningar finns inom pilgrimrörelsen idag? Vart är vi på väg som enskilda och som rörelse och samhälle? Ett möte med tid för eftertanke och tid för utveckling.

Kolla in programmet och alla medverkande här!

Under mötet får du ta del av gudstjänster, fördrag, mat, gemenskap, andakter, workshops, pilgrimsvandringar och erfarenhetsutbyte. Inspireras av olika ingångar på ordet pilgrim genom workshops och föreläsare som talar om bland annat hållbarhetsperspektivet, kroppens bön, ofrivilligt pilgrimskap och pilgrimsskap som ett sätt att påverka världsfreden.

Vi fokusera under vårt möte på framtiden för nutidens pilgrimer. Hur kan pilgrimsrörelsen utvecklas och vara en rörelse som gör skillnad i vår kyrka och vår omvärld? Vi lyfter hållbarhetsperspektiven. Hur lever vi ett hållbart liv - fysiskt, materiellt, socialt, andligt? Vi omsluter de ofrivilliga pilgrimerna. Hur kan vi möta de som är på flykt,  de som är rastlösa eller rotlösa, de som längtar och som söker en framtid och ett hopp?

Du får också många möjligheter att se Göteborg från olika perspektiv: Upplev stadens och dess omgivnings vatten, förort, stadskärna, skog, skärgård och olika kyrkor.

900kr
Fika, lunch och middag ingår. Boende ingår inte, men det finns gott om möjligheter på vandrarhem och hotell i närheten.

Fre 19 oktober - sön 21 oktober 2018, i och runt Pilgrimscentrum i Göteborg, Masthuggs församling i Göteborg.
Anmälan dig här senast den 31 augusti 2018.

Vill du veta mer?
Kontakta mig gärna!

Carina Frykman

Göteborgs stift

Församlingsutveckling, Stiftskonsulent

Mer om Carina Frykman…

Stiftskonsulent med fokus på inspiration och fortbildning kring idealitet och delaktighet i församlingslivet, samt utveckling och samordning av pilgrimsvandring i Göteborgs stift.