Nationella utbildningar

Utbildningar inom GAS Ekonomi utvecklas och tillhandahålls centralt av Nationell nivå som en del av administrativ samverkan. Kurser finns för ekonomer, ekonomiassistenter, controllers samt den lokala enhetens medarbetare.

Nedan finns rekommendation om kurser för respektive GAS-roll. Inom GAS pågår på nationell nivå en stor satsning att skapa nya utbildningar, då främst e-utbildningar. För aktuell information om utbildningarna se mer information på

GAS Ekonomi

Utbildning GAS Ekonomi

E-utbildningar GAS

Anmälan till utbildningar sker via intranätet på http://anmalan.svenskakyrkan.se

För alla: Introduktion till det gemensamma arbetssättet

Utbildningen Introduktion till det gemensamma arbetssättet (NNgen1) rekommenderas för alla som arbetar i eller för en församling/pastorat ansluten till GAS. Utbildningen berör både GAS ekonomi och GAS personal. Den är därför viktig för alla medarbetare.

Församlingens medarbetare

Vid införande hålls introduktionsutbildningar för den lokala enhetens medarbetare av införanderesurs från stiftskansliet. Nedan utbildningar finns sedan tillgängliga som e-utbildningar. Finns önskemål om en repetition eller fördjupad genomgång inom något område, vänligen kontakta ansvarig ekonom eller ekonomiassistent. Nyanställda i församling/pastorat bör gå e-utbildningar för de område som kommer hanteras i tjänsten.

• STeko1: Arbeta med leverantörsfaktura
  • STeko2: Skapa kundorder
  • NNeko22: Ekonomisk analys

Controller (lokal)