Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Någon att prata med

Ibland behöver vi prata med någon som är bunden av tystnadsplikt. Om du vill prata med en präst eller diakon, kan du vända dig till din församling. På kvällar och nätter kan du ringa Jourhavande präst på 112.

  • Jourhavande präst: Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.Telefonjouren är öppen 21.00 - 06.00 varje natt, chatten 20.00-24.00. Den som hör av sig får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt. Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.
    Kontakta jourhavande präst
  • Kyrkans Jourtjänst: Kyrkans Jourtjänst är en kris- och samtalsjour inom Svenska kyrkan. Till samtalsjouren kan du ringa (Jourtelefonen) eller skriva (webbtjänsten SOS-brevlådan). Jourtelefonen har öppet vardagar 13-21 och lör-sön-helgdagar 16-21. SOS-brevlådan är tillgänglig dygnet runt, med svar inom 72 tim. De som svarar i samtalsjouren är vanliga medmänniskor, utvalda och utbildade för uppgiften. Läs mer!
  • Kyrkans Familjerådgivning i Göteborg: Familjerådgivning är till för par och familjer med samlevnadsproblem. Ring och beställ tid på telefonnummer 031-15 53 50, telefontid mån-torsdag 9-10.  Läs mer!
  •  Stadsmissionens Samtalsmottagning för unga (tidigare KUM, Kyrkans Ungdomsmottagning): Vi erbjuder rum för samtal för unga mellan 14-25 som själva känner att de behöver prata med någon. Till oss kan du komma när livet känns svårt eller förvirrande. Vägen ut ur en låst situation kan vara att försöka börja prata om den. Vår viktigaste uppgift är att lyssna på dig och erbjuda trygga former för samtalen. Meningen är att du skall kunna ta dig själv på allvar och söka dina egna svar. Varje samtal är 45 minuter och du kan komma regelbundet under en kortare eller längre tid. Vi som arbetar här är kuratorer och präster. Samtalen är kostnadsfria och du kan vara anonym om du vill. 
    Kontakta Stadsmissionens samtalsmottagning för unga