Kyrkvinden – en skatt eller skräpkammare

Vad döljer sig i dammet i våra torn och vindar? Är det bara ”skräp” eller är det kanske outforskade skattgömmor? Kom med på en spännande skattjakt och lär dig skilja på skräpet och skatterna. Tor 1 dec 08.30–12.00, digitalt

Ett panelsamtal om vad som förvaras på vindarna. Vad finns där, vad kan slängas och vad ska bevaras? Bänkgavlar, delar av altaruppsatser, ljusstakar och böcker – vilket värde har de och hur ska man resonera när man rensar och städar.

Under förmiddagen blir det ett kort inspel om städning av vindar, om säkerhetsfrågor på vindar samt diskussion om inventarier och andra föremål där vi utgår från era egna exempel. Med hjälp av foton från deltagarnas egna kyrkvindar diskuterar och svarar panelen på era frågor. I panelen ingår en antikvarie, en konservator och en teolog.

Kursen genomförs av Förvaltningen för kulturutveckling/Slöjd & Byggnadsvård i samverkan med Göteborgs stift.

Kursen vänder sig till vaktmästare och fastighetsförvaltare

Tor 1 december 2022 08.30–12.00, digitalt
Anmäl dig här senast den 15 november 2022.

Förvaltningen för kulturutveckling

Ulrika Lindh
Skicka e-post till Ulrika Lindh

Karin Lundberg