Foto: Kristin Lidell /Ikon

Kyrkosångsdag

Folkliga koraler från Gammelsvenskby i Ukraina till Seglora i Västergötland. Kyrkosångens vänner bjuder tillsammans med Göteborgs stift in till en dag för stiftets körsångare. Lör 22 okt 2022 10.00, Fässberg

Ingrid Brännström leder och inspirerar oss utifrån sina egna arrangemang av folkliga koraler tillsammans med riksspelmannen Jenny Gustavsson och musikern Anders Ådin mfl.

Prästen och författaren Carl Sjögren presenterar tankar från sin bok ”Kyrkan lovsjunger” och domprost em Hans-Olof Hansson berättar om sin precis nyutkomna bok ”Kyrkosångens vänner i Göteborgs Stift” Boken kommer också att lanseras denna dag där man kan köpa den.

Dagen inleds kl 9:30 med repetitioner varvat med föreläsningar och avslutas kl 16:00 med en konsert där Du som har varit med och repeterat koralerna får vara med och sjunga!

Under dagen sjunger vi folkliga koraler och annan körmusik ur den folkmusikaliska traditionen med fokus på koraler från Gammelsvenskby i Ukraina och Västergötland. Folksångerskan Ingrid Brännström leder oss och lär oss ur sin låtskatt.

Det blir också föredrag av Carl Sjögren på temat ”Kyrkan lovsjunger” samt av Hans-Olof Hansson med anledning av den nyutkomna skriften ”KyrkoSångens Vänner i Göteborgs stift”.

Medverkande:

Ingrid Brännström, folksångare, sång & rytmikpedagog, kompositör och arrangör men musikalisk hemvist i den skandinaviska folkmusiken. Hon undervisar bl.a. i sång/tal/kör/kommunikation på Världsmusikprogrammet, Kyrkomusikerprogrammet och Musiklärarutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Ingrid håller också workshops i folksång för körer och sångare i alla åldrar med inspiration från världens folkliga sångtraditioner och olika vokala tekniker och stilar men också i scenisk medvetenhet och kommunikation. Ingrid kan höras och ses bl.a. i grupperna Tetra och Markatta Musikteaterfolksångerska tillsammans med musiker.

Jenny Gustavsson, riksspelman

Anders Ådin, folkmusiker

Mikael Fridén, domkyrkoorganist

Carl Sjögren, kyrkoherde, författare

Hans-Olof Hansson domprost emeritus

Fässbergs vokalensemble under ledning av organist Karin Rosander

Dagen arrangeras av Kyrkosångens vänner i Göteborgs stift i samarbete med Fässbergs församling och Göteborgs stift. KSV:s ordförande Rolf-Åke Fält svara gärna på frågor om kyrkosångsdagen, tel: 031-731 92 10

300kr
Noter och fika ingår. Lunch bekostas av deltagarna själva.  Goda lunchmöjligheter finns till exempel  i närliggande köpcentrum Mölndals galleria.

Lör 22 oktober 2022 9.30–17.00, Fässbergs kyrka
Anmäl dig här senast den 17 oktober 2022