Foto: Torgny Lindén

Kyrkopedagogisk utbildning 2023-24

Kyrkopedagogik är en dialoginriktad metod som tar alla sinnen i bruk. Som deltagare får du utveckla din pedagogiska kompetens genom praktiska övningar i ett upplevelsebaserat sätt att guida i ett kyrkorum. Kursen ger även kulturvetenskapliga och religionshistoriska kunskaper om kyrkorummet. Tis-tor 5-7 sep, tis-tor 14-16 nov 2023, tis-tor 16-18 jan, tis-tor 16-18 apr 2024, Skara

Sveriges tretusen kyrkorum bär på ett unikt kulturarv. Här har människor firat gudstjänst och livets högtider under årtusenden. Hur bär vi detta arv vidare och hur kan vi på bästa sätt visa ett kyrkorum för exempelvis en skolklass?

Utbildningen ges tillsammans med Skara stift och Kyrkopedagogiska föreningen i Sverige. Den sträcker sig över ett helt läsår, och vi träffas på internat vid fyra tillfällen på Flämslätts stiftsgård i Skara stift.

För mer information om upplägg, föreläsare, kostnad mm kommer det här att under hösten 2022 komma en länk till Skara stift som administrerar utbildningen.

Kostnad förhandlas och kommer att anges under hösten 2022.
I deltagaravgiften ingår kurskostnad, litteratur, kost och logi (helpension)

Tis-tor 5-7 sep och tis-tor 14-16 nov 2023, Tis-tor 16-18 jan samt tis-tor 16-18 apr 2024, Flämslätts stiftsgård
[Länk till Skaras anmälan]