Kyrkan genom livet

Kommunicera om skeden i livet då människor kommer i kontakt med kyrkan: när man funderar på om man vill vara medlem, när man söker jobb, när man vill döpa sitt barn eller gifta sig till exempel.

Att vara medlem

Man är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem man är. Här finns det en plats för den som har frågor om tro, livet eller tankar kring sig själv. Men också för den som vill sjunga i kör, finna ro i en hektisk vardag eller vill engagera sig för rättvisa och en bättre värld.​ Läs mer och hämta material här.

​Dop

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan och får ta emot nattvarden.​ Läs mer och hämta material här.

Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att vi hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Man behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid. Läs mer och hämta material här.

Vigsel

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion. ​Läs mer och hämta material här.

Begravning

Det kan kännas bra att veta i förväg vad som händer i en begravningsgudstjänst och vad man ska tänka på som begravningsgäst. Läs mer och hämta material här.