Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrka för Fairtrade

För att synliggöra och stärka kyrkornas arbete för etisk konsumtion och rättvis handel finns diplomeringen Kyrka för Fairtrade.

Vi upprörs och oroas av de globala orättvisorna men det är inte alltid lätt att veta vad vi kan göra åt dem. För att synliggöra, mångfaldiga och stärka kyrkans arbete för etisk konsumtion och rättvis handel finns  Kyrka för Fairtrade.

Kyrkorna har alltid varit en viktig kraft i arbetet för etisk konsumtion och rättvis handel. På 1960-talet etablerades begreppet Rättvis handel som en rörelse och ett handelssamarbete. 

FAIRTRADE är en etisk och social märkning som fokucerar på mänskliga rättigheter. När du köper Fairtrademärkta varor (och Rättvist handlade varor) bidrar du till en bättre och friare tillvaro för både barn och vuxna i de fattigare delarna av världen.

Kyrka för Fairtrade är en diplomering och ett konkret och tydligt verktyg att arbeta med i  församlingen/pastoratet, och som bidrar till att göra världen lite mer rättvis. Med fördel kan detta kopplas till kyrkans miljödiplomering för en hållbar utveckling. Utmärkelsen ges till de församlingar som  använder Fairtrade-märkt kaffe, te och andra produkter och som engagerar sig i kampanjer och sprider information om rättvisefrågor och om möjligheterna att påverka som konsument.  Kyrka för Fairtrade är ett samarbete mellan Sveriges Kristna Råd och föreningen för Fairtrade Sverige. Läs mer på Kyrka för Fairtrade