Foto: unsplash.com

Homo Deus och annan framtidsspaning

Vilka idéer, drömmar och hot innebär den nya tekniken för vår framtid – vart är vi på väg? Onsdag 4 maj 2022 i Göteborgs Domkyrka, klockan 18.00-19.30.

Ny teknik med uppdaterade människor och växande maskinintelligens triggar både hopp och rädsla. Med inspiration från den omtalade israeliske forskaren Yuval Noah Harari (Sapiens, Homo deus) resonerar vi om de stora framtidsfrågorna för vår civilisation – vart är vi på väg och vad händer med gudsbilden?

Medverkar gör: Devdatt Dubhashi – professor i datavetenskap och AI, Chalmers,
Susanne Wigorts – professor i etik, Enskilda Högskolan, Olle Häggström – professor
i matematisk statistik, Chalmers, och Hans Liljenström – professor i biofysik, SLU.
Samtalsledare är Pontus Nilsen. Musik med Sten Källman, Maria Larsson och Martina
Almgren.
Onsdag 4 maj i Göteborgs Domkyrka, klockan 18.00-19.30.