Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till drömmarnas land går nu på bio!

Filmen som fick Svenska kyrkans filmpris 2019 har premiär 22 mars på bland annat Hagabion i Göteborg.

Till drömmarnas land utspelar sig en sommar i samhället Holmsund utanför Umeå. Dit kommer Sabina från Rumänien för att söka jobb, något som inte visar sig enkelt och hon möts av fördomar och fientlighet. Men hon lär känna Elin som är uppvuxen i samhället och som själv står i en kaotisk familjesituation.

Medan världen runtomkring dem rasar samman finner de styrka och handlingskraft i varandra. Till drömmarnas land är Victor Lindgrens långfilmsdebut.

Här finns mer information om filmen och en trailer att se.

Länk till Hagabion i Göteborg och biljetter.

Såhär lyder juryns motivering till valet av filmprisvinnare av Svenska kyrkans filmpris Angelos 2019:

”Med stark närvaro, fingertoppskänsla och intensitet fångar denna debutfilm en rad av samtidens brännande frågor. Stad och landsbygd, vi och dom, utanförskap och längtan.

Filmiskt hantverk smälter samman med oförglömliga porträtt av två unga kvinnor som möts bortom alla språkbarriärer. Allt i starka visuella bilder som skapar en angelägen spegling av Sverige idag.”