Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skrivarkurs lördagen den 18 april 2020, Skriv ett liv

En heldag om att skriva om sig själv och andra. Här kan du anmäla dig!

Är du intresserad av att skildra riktiga människoöden – ditt eller andras? Vill du lyssna på en rad hyllade författare och lära dig mer om hur du gör research och gestaltar livsresor? Vill du veta vad förläggarna söker och tycker? Välkommen till en heldag "Skriv ett liv" i Betlehemskyrkan, Göteborg.

Under dagen får vi lyssna till många spännande föreläsare som på olika sätt skrivit om sitt eller andras liv.

Dagen anordnas av Kultursamverkan, Tidningen Skriva, Sensus studieförbund och Betlehemskyrkan.

Martin Luther vill att alla skulle kunna läsa bibeln på sitt eget språk. Han införde skola för både pojkar och flickor. I den Lutherskas kyrkans DNA finns varje människans rätt till att läsa och skriva. Det var ett sätt att inför Gud och andra människor göra varje människa myndig. Den som kan läsa och skriva kan själv föra sin talan.  Yttrandefrihet är en av de grundläggande mänskliga rättigheterna.

Att berätta sin egen eller någon annans historia fördjupar vår förståelse för oss själva och andra.  Den här kusen är ett naturligt led i Se människans arbete. På Bokmässan är vår scen en plats för att ta del av författarskap. Men vi vill också uppmana till att göra sin röst hörd. Denna kurs hoppas vi inspirerar till detta.

All övrig information om dagen finns på tidningen Skrivas webbsida och här kan du även anmäla dig!

Pris: 890 kr (Som Skrivaprenumerant har du 200 kronor rabatt på priset)

Tid: Lördag 18 april, klockan 10.00 – ca. 16.30.

Plats: Betlehemskyrkan, Vasagatan 28-30, Göteborg.

Här finns en pdf på en affisch att skriva ut för er som vill informera om dagen!