Foto: Peter Nilsson Lennart Nilsson

Författarsamtal med Lennart Nilsson på Göteborgs stadsbibliotek 19 mars 2024 kl. 18.00-19.00. Göteborgsprofiler.

Nyhet Publicerad Ändrad

Porträttfotografen Lennart Nilsson intervjuas om sin bok Göteborgsprofiler.

Lennart Nilssons Göteborgsprofiler

Göteborgsprofiler är fotobok med porträtt av vitt skilda, kända och okända, personer med koppling till Göteborg. De porträtterade har själva valt vilka kläder och personliga föremål de visar upp. Bland andra medverkar Sven Wollter, Mustafa "Musse" Mohamed, Sissela Kyle och Viveca Lärn.

I boken får vi också följa fotograf Lennart Nilsson från den tuffa uppväxten i Göteborg till den första egna ateljén och alla möten med färgstarka människor. En väg kantad av oro och sorg, men också av glädje – och där det brinnande intresset för fotografi hela tiden lyser igenom.

Lennart Nilsson är en prisbelönad porträttfotograf som har varit verksam i nästan 50 år. Han har fotograferat flera av Sveriges viktigaste politiker, företagsledare och kulturpersonligheter. År 1974 tog han över Göteborgs äldsta fotostudio, Ateljé Marie, där han fortfarande är verksam idag.

I samtal med Mikael Ringlander, tidigare pressfotograf som nu arbetar som präst och programchef, Kultursamverkan Svenska kyrkan.

Programmet är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Se människan-scenen, Svenska kyrkan, på Bokmässan och Sensus, som i en serie program under våren lyfter aktuella böcker.

Fri entré.

Plats: Trappscenen, stadsbiblioteket vid Götaplatsen

Länk till stadsbiblioteket.