Boksläpp, Tala väl - predikokommentarer i Krister Stendahls anda, nu i Göteborg!

Måndagen den 17 januari kl 18.30-20.00, Domkyrkan, Göteborg

Medverkande:

Helene Egnell, bokens redaktör

Benjamin Gerber, Judiska Församlingen i Göteborg

Marie-Louise Bengtsson, präst, domkyrkoförsamlingen

Specialpris för boken vid boksläppet: 249 kr (ord pris 289 kr)

Boken Tala väl – predikokommentarer i Krister Stendahls anda ges ut av Bibelakademiförlaget, som ingår i Bibelsällskapets förlag. Den är ett svar på den motion till kyrkomötet som Bibelsällskapets ordförande, biskop Åke Bonnier, skrev 2014: ”Vart tog Guds vägar vägen?”

Centrum för religionsdialog i Stockholms stift startade 2017 en predikoblogg med namnet Tala väl. En ekumeniskt och interreligiöst sammansatt arbetsgrupp bildades och träffades mellan 2017 och 2020 för att gå igenom Svenska kyrkans evangelieboks texter. Bloggen fick ett positivt mottagande, och tanken föddes att ge ut texterna i bokform. Boken vänder sig till präster, pastorer och andra predikanter, och den förutsätter grundläggande kunskaper i exegetik. Helene Egnell är bokens redaktör. Biskop Åke Bonnier och Rabbin Ute Steyer har försett den med varsitt förord.

Boken vill, med Krister Stendahls ord, hjälpa predikanten att ”sjunga sin sång om Jesus utan att tala illa om de andra”.

Arrangörer: Domkyrkoförsamlingen, Bibelsällskapet, Kultursamverkan Göteborgs stift, Sensus