Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Anmälan till Se människan-scenen 2019

Medverkan på SE MÄNNISKAN-scenen Bokmässan 26/9 – 29/9 2019. INTRESSEANMÄLAN scenprogrammet lämnas senast 22 mars.

Se människan på Bokmässan i Göteborg fortsätter att utvecklas som en mötesplats för litteratur och livsfrågor. 65 författarsamtal genomförs årligen på vår scen.

Se människan drivs av Svenska kyrkan i samarbete med Sensus, Sigtunastiftelsen och andra aktörer och erbjuder forum där litteratur, kultur och existentiella perspektiv står i centrum.

Vår scen finns mycket fördelaktigt belägen på plan 2. Programpunkterna på scenen börjar varje hel och halv timme och pågår i 20 minuter.

Förslag till scenen
Förslagen förutsätts vara baserade på en aktuell bok. Det existentiella perspektivet är prioriterat på Se människan-scenen. Eftersom vi får många förslag på facklitteratur är förslag baserade på barn- och ungdomslitteratur och skönlitteratur särskilt välkomna.

Anmälningsavgift
Vi tar ut en teknisk avgift på 2300 kr per programpunkt. I avgiften ingår samtalsledare, scenvärd och nödvändig teknisk utrustning. Dessutom ingår annonsering av scenprogrammet i mässtidningen som ges ut i ca 350 000 exemplar och i vår egen tidning SE MÄNNISKAN, ca 60 000 exemplar. Se människan annonserar också inom mässområdet och på Bokmässans hemsida.

Hur anmäler jag?
Programförslag för Se människan-scenen lämnas genom att fylla i den elektroniska blanketten här senast den 22 mars. När du gör din anmälan rekommenderas följande webbläsare: Chrome, Safari, Internet Explorer, Edge. Observera att det finns ett begränsat utrymme om 500 tecken för att beskriva ditt förslag.

När får jag svar?

Vi brukar som regel få in fler förslag än vi kan erbjuda tider på scenen och kan därför inte garantera plats. Urvalet görs av en särskild programgrupp. Ett väl genomtänkt och formulerat förslag har självklart störst chans.

Bekräftelse och korrektur skickas ut ca fyra veckor efter sista anmälningsdatum.

Förslagsställarens åtagande
Observera att den vars förslag blir antaget själv ansvarar för att föreslagna medverkande finns på plats i Se människan-montern den aktuella tiden för samtalet, samt för kostnaden för medverkandes resa och hotell.

Scenprogrammet filmas
Scenprogrammet filmas och publiceras på YouTube. Ansvaret för att godkännande inhämtas från medverkande författare ligger på dig som anmäler. Förlag är välkomna att länka till de filmade samtalen.

Den som redan under Bokmässan vill lägga ut ett författarsamtal via förlagets eller författarens socialmedia-konton kan få del av det filmade samtalet direkt då det genomförts. Om ni vill ha denna möjlighet, var vänliga och ange mailadress dit ni vill att vi skickar länken.

Behandling av personuppgifter

Vi behöver ditt namn och din e-postadress för att kunna ta emot och hantera anmälan. Du får ett bekräftelsemail när du skickat in anmälan och vi kan därefter komma att göra informationsutskick till den e-postadress du angivit. Vi hanterar dina personuppgifter med stöd av vårt berättigade intresse att kunna administrera anmälningar på bästa sätt. Anmälan lagras i en databas som tillhandahålls av leverantören Premium System, vilka vi har tecknat särskilt avtal med för att säkerställa att dina personuppgifter är säkra. Dina uppgifter sparas i fem år hos oss efter Bokmässan.

För information om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen, besök Göteborgs stifts integritetspolicy. Där hittar du även kontaktuppgifter till oss och vårt dataskyddsombud.

Göteborgs stift är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina, författarnas och kontaktpersonens personuppgifter. Vi ber dig att informera de anmälda författarna om att vi behandlar deras personuppgifter och att de kan kontakta oss om de inte vill att vi publicerar bild- och filmmaterial från vårt arrangemang online. Vi ber dig även att informera den kontaktperson du angivit om att hens uppgifter skickats in till oss. Mer information om vår hantering av författares och kontaktpersoners uppgifter under Bokmässan finns i Göteborgs stifts integritetspolicy.

Frågor och hjälp med praktiska ting

För frågor kring din anmälan kontakta vår administratör Kristina Bergqvist  tfn 031-771 30 66 eller e-post: kristina.bergqvist@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen att lämna förslag till Se människan-scenen!

Erika Hedenström & Mikael Ringlander
projektledare och programansvariga