Nyheter om Se människan

Senaste nytt om Se människan, Svenska kyrkans närvaro på Bokmässan och händelser som relaterar till dem, litteratur och kultur.

Lyssna till prisbelönta Ann-Helén Laestadius i samtal med Antje Jackelén på Se människan-scenen

Stöld av Ann-Helén Laestadius har tilldelats Adlibrispriset i kategorin Årets roman 2021. Boken har tidigare även blivit utvald till Årets bok 2021 .

Lyssna till Tareq Taylor på Se människan-scenen. Utvald till Årets kokbok 2021!

Adlibrispriset gick till Tareq Taylors matresa i kategorin Årets kokbok 2021.

Nu släpps Se människan-samtalen från Bokmässan 2021

Publicerad:

Med start idag portioneras samtalen från Se människan ut på Svenska kyrkans youtubekanal. På fredag finns alla samtal ute – både på Youtube och som podd.

Programblad för Se människan-scenen på Bokmässan 2021

Publicerad:

Nu har du möjlighet att bläddra i programbladet här!

Bildrikt talat - vernissage för utställningen med biskop Martin Modéus bilder i Göteborgs domkyrka 22 september kl. 16-18. Visas till 3 oktober.

Publicerad:

Biskopen i Linköpings stift Martin Modéus slår ett slag för bildens plats i kyrkan. Här finns möjlighet att köpa hans foto- och reflektionsbok Bildrikt talat. Samtidigt presenteras också fotoutställningen Desmond Tutu 90 år, som sätter fokus på biskop Tutus engagemang och gärning.

Att stå på modets sida. Seminarium på Globala torget, Världskulturmuseet under Bokmässan 2021 finns nu på Youtube

Publicerad:

Söndagen den 26 september medverkar ärkebiskop Thabo Makgoba, Sydafrika, i ett samtal med ärkebiskop Antje Jackelén och Håkan Juholt, Sveriges ambassadör i Sydafrika, om att stå på modets sida.

Seminarium på Globala torget, Världskulturmuseet under Bokmässan 2021 visas på SVT

Publicerad:

Fredagen den 24 september medverkar Jesper Bengtsson, ordförande Svenska PEN och ärkebiskop Antje Jackelén i ett samtal om hatspråk, yttrandefrihet och vikten av ett demokratiskt samtal.