Foto: Ikon

Någon att prata med

Behöver du någon att tala med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig.

 • Jourhavande präst: Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.Telefonjouren är öppen 21.00 - 06.00 varje natt, chatten 20.00-24.00. Den som hör av sig får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt. Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.
  Kontakta jourhavande präst
 • Palveleva puhelin 020-262500. Varje dag 21-24. Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour är till för förtroendefulla samtal. Du får vara anonym och behöver inte berätta var du bor. I jouren får du prata finska. Du bestämmer samtalsämnet och om du vill, kan du också be om förbön. Mer information om Palveleva puhelin på finska hittar du här.
  Kontakta Palveleva puhelin
 • Kyrkans SOS: Kyrkans SOS är en kris- och samtalsjour inom Svenska kyrkan. Du kan ringa till SOS-telefonen på 0771-800 650 eller skriva till den digitala SOS-brevlådan. SOS-telefonen har öppet vardagar 13-21 och lör-sön-helgdagar 16-21. SOS-brevlådan är tillgänglig dygnet runt, med svar inom 72 timmar. De som svarar i samtalsjouren är volontärer, utvalda och utbildade för uppgiften. Alla har tystnadsplikt och du kan vara anonym. Läs mer!    
 • Kyrkans Familjerådgivning i Göteborg: Familjerådgivning är till för par och familjer med samlevnadsproblem. Ring och beställ tid på telefonnummer 031-15 53 50, telefontid mån-torsdag 9-10.  Läs mer!
 •  Stadsmissionens Samtalsmottagning för unga: Vi erbjuder rum för samtal för unga mellan 15-25 som själva känner att de behöver prata med någon. Till oss kan du komma när livet känns svårt eller förvirrande. Vägen ut ur en låst situation kan vara att försöka börja prata om den. Vår viktigaste uppgift är att lyssna på dig och erbjuda trygga former för samtalen. Meningen är att du skall kunna ta dig själv på allvar och söka dina egna svar. Varje samtal är 45 minuter. Vi som arbetar här är kuratorer och präster. Samtalen är kostnadsfria och du kan vara anonym om du vill. 
  Kontakta Stadsmissionens samtalsmottagning för unga