Några konfirmander med likadana pärlarmband sträcker fram händerna.

Konfirmation

Att möta konfirmander är ett roligt och utmanande arbete som kräver en ständig utveckling av vår uppgift. Vi behöver prioritera konfirmandarbetet eftersom våra ungdomar är dagens och framtidens kyrka.

I Göteborgs stift pågår många olika satsningar som vill stärka vår medvetenhet och öka engagemanget för arbetet bland våra konfirmander. Du som  konfirmandlärare spelar roll!

Högskoleutbildningarna i religionspedagogik med inriktning på konfirmandarbete är bl.a. fortbildning/utbildning som erbjuds regelbundet för att stärka den fortsatta utvecklingen av konfirmandarbetet i vårt stift.

Dessutom erbjuder Göteborgs stift en grundutbildning för konfirmandarbete som syftar till att skapa goda förutsättningar för lärande, gemenskap och gudstjänst. Kursen riktar sig till dig som blivande kyrkomedarbetare eller dig som varit aktiv ett tag. Kursen ger en grundläggande förståelse för konfirmandarbetets sammanhang, riktlinjer och rambestämmelser samtidigt som den utforskar teorier och redskap som är till vår hjälp när vi strukturerar och organiserar innehållet i undervisningen.

Att kommunicera Konfirmation

Mötet med barn och unga är en av kyrkans viktigaste och mest angelägna uppgifter. Här samlar vi information och material för dig som arbetar med att kommunicera konfirmation.

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga

Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga 0-18 år i Göteborgs stift.

En person med ett korsarmband målar en liten trähäst.

Konfirmandclearing

Här hittar du kyrkostyrelsens beslutat om belopp för clearing rörande konfirmander. Det uppdateras varje år.

Konfirmandernas psalmskatt

Göteborgs stift har tagit fram Konfirmandernas psalmskatt, ett metodmaterial med syfte att stimulera psalmsjungandet tillsammans med stiftets konfirmander.

En ung tjej med jeansjacka står utomhus och tittar ner i mobiltelefonen.

Konfirmandsök

Konfirmandsök består av en ny databas där alla församlingar i hela Sverige kan lägga upp sina olika konfirmationserbjudanden, så att är konfirmander och deras föräldrar kan hitta alla olika konfirmationsalternativ i deras närhet.

Glada ungdomar som tittar in i kameran.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.