Foto: GettyImages

Församlingen och media

Lokala mediers uppgift är att spegla det som sker lokalt. Svenska kyrkan är en självklar del av lokalsamhället, men ibland glömmer vi bort att berätta för media vad som händer i församlingen. Goda relationer till media bygger också förtroende som är värdefullt om det skulle hända något som gör att församlingen blir föremål för medias granskning. Tis 13 sep 2022 9.30, Göteborg

Utbildningsdagen innebär föreläsning, samtal och övningar. Vi kommer att gå igenom hur media fungerar, hur journalister arbetar, vad en nyhet är, vad som är nyheter i vår verksamhet. Vi kommer också att prata om insändare och debattartiklar, pressmeddelanden och hur vi skriver texter till media, hur vi hjälper journalister och fotografer som kommer till vår verksamhet. Kriskommunikation och hur vi möter journalister när det hänt något som innebär kritiska frågor och granskning, hur vi förbereder oss för en intervju är också något vi tar upp.

Tid för att samtala om egna exempel och aktuella frågor kommer att ges.

Fika och lunch ingår

Tis 13 september 2022 9.30-15.00, Stiftskansliet i Göteborg