Fairtrade: en väg till klimaträttvisa

Vill du göra skillnad för odlare och anställda i utvecklingsländer? Då ska du anmäla dig till den här nätverksträffen! Den syftar främst till att öka kännedomen om hur Fairtrade kan bidra till en rättvisare och hållbarare värld och hur man som konsument, församling och pastorat har möjlighet att göra skillnad. Ons 18 oktober kl. 14.30 Göteborg

Krig, pandemi och klimatförändringar slår hårt mot alla, men särskilt mot de redan mest utsatta människorna i vår värld. Ett varmare klimat för med sig såväl torka som periodvisa översvämningar. Speciellt de mindre kaffekooperativen är redan i dag kraftigt påverkade. Under träffen kommer vi att titta närmare på hur klimatförändringar slår. Vi kommer också att tala om vad Act Svenska kyrkan gör och kan göra. Sist men inte minst kommer vi få chansen att höra och ta del av  om vad Sackeus kan erbjuda. Träffen avslutas med spännande och lärorik kaffeprovning.   

Varje dag handlar vi stora mängder varor som producerats i länder med utbredd fattigdom, inte sällan under mycket svåra arbets- och levnadsvillkor. Att välja Fairtrade är ett enkelt sätt att göra skillnad. Såväl som enskild konsument eller som församling bidrar vi med vår handel av Fairtrademärkta produkter till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för de människor som odlar och producerar råvarorna vi konsumerar dagligen. Vi bidrar också till att fler barn får möjlighet att gå i skolan i stället för att tvingas arbeta.

Nätverksträff för klimat/miljö/internationella samordnare men självklart är även alla andra intresserade varmt välkomna.

Arrangörer och kontaktpersoner:
Nätverksträffen görs i samverkan med Sensus studieförbund och Sackeus the fair trade company. Har du frågor och funderingar - hör gärna av dig till någon av oss: christina.bernerus@svenskakyrkan.se; info@sackeus.se 

Kostnadsfritt
Fika ingår

Ons 18 oktober 2023 14:30 -17:30 Obs! ändrad dag och tid
Plats: Sackeus nya lokaler i Prästgårdsängen 3. Åker du kollektivt är närmaste busshållplats  Prästgårdsgatan, buss 62. Åker du med bil finns ett fåtal parkeringsplatser i direkt anslutning till lokalen.

Varmt välkomna

Julia Engborg, verksamhetsutvecklare på Sensus, Jens Baagoe, Sensus, Christina Bernérus, Göteborgs stift
Obs! Deltagarantalet är begränsat till 20 pga utrymmesskäl, så först till kvarn gäller!
 
Anmäl dig här senast den 12 oktober   

 Prel. program
14:30 Smörgåsfika och presentation
14:50 Färdplan för klimatet, Fairtrade och miljö, Christina Bernérus
15:15 Klimatförändringarnas påverkan mot den lokala kaffeodlaren och hur våra val kan förbättra situtionen, Jens Baagoe.
16:15 Vad kan Act Svenska kyrkan göra? Margareta Koltai
17:00 Kaffekoppning