Ett par händer håller upp en mobil som visar en bild med texten Se människan.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Aktuella evenemang och mötesplatser

Göteborgs stift deltar i och arrangerar många olika typer av mötesplatser. Se vad som är aktuellt just nu.

Två händer håller en mobiltelefon där en livesändning från bokmässan visas

Bokmässan och Se människan 2021

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Seminarier, scenprogram och andra arrangemang bjuder på samtal med aktuella författare om tro, livsfrågor och vad det egentligen innebär att vara människa.

Kultursamverkan

Göteborgs stift finns med i många olika kulturella arrangemang såsom Bokmässan, Göteborg Film Festival, Kvalitetsmässan, utställningar, vetenskapsfestival, temamässor och konserter.

Kompetenskatalogen

Mötesplatser och arrangemang för dig som är ideell, förtroendevald eller anställd i Göteborgs stift.

Musik i Göteborgs stift

Musikarrangemang från stiftets alla hörn.

En grupp äldre gör sig redo för att promenera i naturen.

Pilgrimsvandringen

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala med medvandrare men även kunna gå tillsammans i tystnad. En pilgrimsvandring är välgörande för både kropp och själ.

Sommarkyrkor i stiftet

Många av stiftets kyrkor är öppna under sommaren. Gå in, tänd ett ljus, be en bön eller byt några ord. Med hjälp av appen Kyrkguiden kan du enkelt söka fram vilka kyrkor som är öppna i sommar.

Biskop Susanne viger präster och diakoner.

Vigningar och välkomnanden

Biskopen ansvarar för att utse och viga nya diakoner och präster och har ett särskilt ansvar för att stödja och vägleda de vigda medarbetarna i sitt uppdrag. Nyutexaminerade församlingspedagoger och kyrkomusiker välkomnas också av biskopen, under högtidliga former.

Vetenskapsfestivalen 2022

Vetenskapsfestivalen 2022 har temat Det okända. Coronapandemin gjorde att förra årets festival genomfördes helt digitalt men i år välkomnas återigen fysisk publik. Svenska kyrkans del av festivalen följer nedan, festivalens övriga program finns på vetenskapsfestivalen.se. Den brittiske evolutionsbiologen Richard Dawkins är festivalens invigningstalare. Det sker på Göteborg Film studios tisdag den 3 maj klockan 17.00. Invigningen, liksom hela festivalen, är gratis men till invigningen behöver man förboka biljetter på Vetenskapsfestivalens hemsida. De biljetterna släpps den 7 april.