En påse med en matlåda från Svenska kyrkan och ett hälsningskort med texten Var rädd om dig.

Diakoni under Corona

Stöd att ställa om diakoni på grund av coronaviruset.

Facebookgruppen "Idéutbyte i Coronatider för Svenska kyrkans anställda". Har din församling tagit fram bra material eller fått idéer som ni gärna vill sprida till fler? Dela gärna tips och material i Facebookgruppen Idéutbyte i Coronatider för Svenska kyrkans anställda.

​Nationella intranätet "Support diakoni" delar med sig av tips för arbete med många delar av kyrkans diakonala verksamhet. Läs mer på "Support Diakoni".

Matutdelning under pandemin

Som kyrka har vi med oss flertusenårig kunskap och erfarenhet av att bidra med fred och frid i tider av oro. Förutom att kyrkans diakoni bidrar med handlingar som betyder skillnad för människor i en utsatt situation har vi ett språk och en plattform för att hantera vad som händer inom oss människor vid en krissituation. Arbete med matutdelning till riskgrupper under coronapandemin är ett sätt.