Person står på ett berg och tittar upp på stjärnhimlen
Foto: Getty Images

Vetenskapsfestivalen 2021: Level up!

Vetenskapsfestivalen 2021 –en helt digital festival. Temat för årets festival var "Level up". Nu kan du ta del av våra inspelade programpunkter här.

Holy Earth - a Musical Talkshow

Celtic Christian spirituality from Iona – an ancient mystic tradition that venerates creation and the divine feminine. What does their view of the sacred tell us today? A musical talkshow with panel discussions interlaced with Celtic and Swedish folk music. (Seminar in English). Wed 14 april 2021 18.00-19.30.

Lev helt – dö bra

Coronapandemin har tydligt visat vikten av existentiell hälsa i Sverige och världen. 1984 vidgade FN sitt folkhälsoarbete och uppmuntrade sina medlemsländer till att även arbeta med den andliga och existentiella hälsodimensionen. Hur kan vi bli bättre på det? Torsdag 15 april 2021 18.00-19.15.

Living With An Open Worldview – a Musical Talkshow

For every new discovery and crisis we realize how much we don’t know. So how do we live and act wisely in both scientific, philosophical and religious openness? Welcome to a musical talkshow. (Seminar in English). Friday 16 april 2021 18.00-19.40.

AI, Democracy and Human Flourishing

Questions such as ’Why are we here?’ and ’What makes for a good life?’ have been asked for thousands of years and essentially boil down to the question of human flourishing. In the current age, when most of us are bombarded with messages about what we should or should not do to live healthily and find meaning, a careful consideration of the contributions of both scientific insight and spiritual wisdom provides a new angle. (Seminar in English). Saturday 17 april 2021 11.00-12.30.

Granskogsfolk

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land. Medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig allt fler svenskar ut i naturen för att hitta plats för kontemplation. Är naturen vår nya religion och hur blev det så? Lördag 17 april 2021 15.15-16.15.

Mässa i Domkyrkan

Festlig högmässa i samband med Vetenskapsfestivalen. Svenska kyrkans huvudgäst på festivalen, professor Andrew Briggs, predikar. Mässan är ett arrangemang utanför Vetenskapsfestivalens ordinarie program. Musik av församlingens barn och ungdomar under ledning av Petter Ekberg. Söndag 18 april 2021 11.00-12.00.