Biskopens diakondag 2022

Under temat ”Tro för nästa generation” inbjuds Göteborgs stifts diakoner till biskopens diakondag 2022. Mån 12 sep 2022 09.00, Göteborg

Dagen inleds med mässa tillsammans med biskop Susanne i Domkyrkan. Därefter blir det föredrag med Mikael Kurkiala som delar med sig av vad han ser som väsentligt för oss att förstå om vår samtid och dess förutsättningar när vi möter människor som söker livsmening. På vilket sätt blir vi idag påverkade av samhällsklimat, trender och sätt att leva?

På eftermiddagen kan ni välja mellan två olika seminarier:

1. Annika Spalde, diakon och författare.
    Tro och hopp hänger nära samman. I detta seminarium talar Annika om att leva i klimatkrisens skugga, om ett hopp som inte ska förväxlas med sorglöshet. Hur är det möjligt för nästa generation att finna livsmening idag?

2. Emanuel Karlsten, journalist och anlitad föreläsare om sociala medier.
    Hur kan sociala medier användas som verktyg som hjälper unga att finna livsmening? Emanuel hjälper oss att upptäcka och reflektera över både risker och möjligheter att ta med i mötet med nästa generation.

500 kronor
Fika och lunch ingår

Mån 12 september 2022 9.00–16.00, Domkyrkan i Göteborg
Anmäl dig här senast den 15 augusti 2022

Program:

09:00                 Mässa i Domkyrkan.

09:45                 Fika i Domkyrkan

10:15                 Biskop Susanne hälsar välkommen

10:30                 Föredrag: Mikael Kurkiala

12:15                 Lunch på Golden Days