Other languages with Google Translate

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Årsredovisning

Hur mycket du som medlem betalar i kyrkoavgift beror dels på din inkomst, dels på vilken församling du tillhör. Riksgenomsnittet för kyrkoavgiften är ca en procent av din beskattningsbara inkomst.

En del av Svenska kyrkans medlemmars årliga avgift till Svenska kyrkan går till stiften och utgör basen för stiftens ekonomi. Nivån för den årliga avgiften bestäms av stiftsfullmäktige.

Från och med 2018 går 0.04 % av din beskattningsbara inkomst till stiftet, Stiftsavgiften uppgick år 2017 till drygt 65 miljoner kronor i intäkter. Personalen är stiftets största resurs och löner är följaktligen den största kostnaden, cirka 43 procent av totala verksamhetskostnader. Göteborgs stift hade i genomsnitt 104 anställda under 2017.

Läs senaste årsredovisningarna från Göteborgs stift:

Årsredovisning 2017

Årsredovisning 2016