Visio ja tavoitteet

Hiippakunnan pitkän tähtäimen työssä ovat inspiraatio ja seurakuntien ammattiosaamisen kehittäminen ensisijaisia tavoitteita. Niihin pääseminen vaatii selkeyttä, kuuntelemista ja diakonista työotetta.

"Piispana kirkkokansan keskellä haluan olla mukana luomassa kirkkoa, sen oivalluksen vavahduttamana, että Jumalan rakkaus muuttaa tuntuvalla tavalla olemassaolon. Ja juuri siksi, että saamme elämässämme ottaa vastaan ja antaa edelleen jumalallisen rakkauden aarteen, voimme kirkkona ja kristittyinä koskettaa lähimmäisen elämää. Sellainen on selkeä ja kuunteleva kirkko, jolla on diakoninen työote."
Piispa Per Eckerdal

Kootakseen ja keskittääkseen hiippakunnan resurssit seurakuntien hyväksi hiippakunta työskentelee seuraavasta visiosta käsin:
"Avoin, selkeä kirkko, joka olennaisella tavalla välittää evankeliumia kaikille ihmisille."

Vision pohjalta on muotoiltu seuraava toiminta-ajatus:
"Göteborgin hiippakuntakanslian on oltava ammattitaidon keskus, joka inspiroi ja tukee seurakuntia niiden tehtävän toteuttamisessa."

Etusijalla on kaksi aluetta:
1. Teologinen tietonoste: Kansankirkkona, tunnustuskirkkona ja siltakirkkona todistaa kristillisestä uskosta aikana, jolloin tiedot ja kokemukset kristinuskosta ja kristillisestä elämästä ovat puutteelliset.
2. Visio ja tavoitetyö: Ajattelemme nyt visiota 2018, aktiivista työtä
(yhdessä hiippakunnan seurakuntien kanssa) toimintaympäristön seurannan ja analyysin parissa voidaksemme nähdä edessä olevat mahdollisuudet.