Nomineringsgrupper och Valnämnder

Tillsammans gör vi kyrkovalet!

Valnämnd

I alla församlingar eller pastorat måste det finnas en valnämnd. Valnämnden är ansvarig för att kyrkovalet kan genomföras. Detta både med planering och praktiskt under valdagen. Valnämndens ansvar regleras i Kyrkoordningen.

Valnämnden utses av kyrkofullmäktige och mandatperioden är fyra år.

Kyrkovalet 2017

När är kyrkovalet?

Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje söndagen i september.

Var finns mer information?

www.svenskakyrkan.se/kyrkoval och röstkortet hittar du ytterligare information. Du kan även se vilka grupper och kandidater du kan rösta på.

Så får du veta mer om kyrkovalet

Du som privatperson är välkommen att kontakta Svenska kyrkan via e-post eller telefon 018-16 96 00.

Du som är journalist eller representerar media är välkommen att kontakta pressekreterarna på kyrkokansliet i Uppsala.

Tillhör du en nomineringsgrupp, en valnämnd eller om du är anställd på ett stift hittar du fördjupad information om Kyrkovalet 2017 på Svenska kyrkans gemensamma intranät.