Usko, toivo ja unelmat

UTU-projekti – Usko, toivo ja unelmat - on loppusuoralla. Osallistujat ovat perehtyneet kulttuuritaustaansa ja identiteettinsä ja samalla oppineet, kuinka toimia ruotsinsuomalaisina mentoreina. Tulosten julkistamistilaisuus on Ruotsinsuomalaisten päivänä 24.2. Västeråsissa. Mukana projektinjohtajana toiminut Kai Latvalehto, taiteilija Love Antell ja projektin nuoria.

På svenska, klicka här

Osallistujat saavat mentorikoulutuksen lisäksi elini­käisen yhteistyö- ja ystäväverkoston kaltaistensa parissa. Kukin nuori mentori toimii projektin aikana yhteistyössä myös seurakunnan työntekijän kanssa. Projektin aikana tuotetaan inspiraatiomateriaalia – toisen ja tulevien sukupolvien näkökulmasta. Projektin aikana on myös mahdollisuus osallistua lukuisiin ruotsinsuomalaisiin tapahtumiin.

Vähemmistöryhmän kielitaitoa ei edellytetä, mutta yhteys johonkin kansalliseen vähemmistöryh­mään on oltava.

AIKATAULU

1.-2. lokakuuta 2016: mentorikoulutus nuorille Luulajassa

12.-13. marraskuuta 2016: yhteisviikonloppu Tukholman saaristossa

joulu/tammikuu: projektiviikonloppu nuorten kanssa