Usko, toivo ja unelmat

Ruotsin kirkko on käynnistänyt uuden projektin ruotsinsuomalaisille nuorille ja nuorille aikuisille – Usko, toivo ja unelmat. Projektiin osallistuvat nuoret ovat 15-25-vuotiaita, joilla on suomalaiset, meänkieliset tai romanijuuret. Osallistujat saavat perehtyä kulttuuritaustaansa ja identiteettinsä paremmin ja mahdollisuuden toimia ruotsinsuomalaisina mentoreina.

På svenska, klicka här

Osallistuminen on maksutonta. Osallistujat saavat mentorikoulutuksen lisäksi elini­käisen yhteistyö- ja ystäväverkoston kaltaistensa parissa. Kukin nuori mentori toimii projektin aikana yhteistyössä myös seurakunnan työntekijän kanssa. Projektin aikana tuotetaan inspiraatiomateriaalia – toisen ja tulevien sukupolvien näkökulmasta. Projektin aikana on myös mahdollisuus osallistua lukuisiin ruotsinsuomalaisiin tapahtumiin.

Vähemmistöryhmän kielitaitoa ei edellytetä, mutta yhteys johonkin kansalliseen vähemmistöryh­mään on oltava.

AIKATAULU

1.-2. lokakuuta 2016: mentorikoulutus nuorille Luulajassa