Other languages with Google Translate

Tro, hopp och drömmar

Projektet Tro, hopp och drömmar samlade sverigefinska ungdomar i olika evenemang och verksamheter både i Sverige och i Finland. Nu har kommit ut en bok som berättar om projektet och dess resultat.

På finska, klicka här

Deltagarna får utöver mentorsutbildningen ett livslångt samarbets- och vänskapsnätverk bland likasinnade. Varje ung mentor samarbetar också med en församlingsarbetare under projektet. Inspirationsmaterial skapas under projektet – med fokus på den andra och följande generationer. Projektet möjliggör dessutom deltagande i otaliga sverigefinska arrangemang.

Ingen kunskap i minoritetsspråken förutsätts, men en anknytning till en nationell minoritet bör finnas.