Tro, hopp och drömmar

Ett nytt nationellt projekt för sverigefinsk ungdom och unga vuxna har påbörjats inom Svenska kyrkan – Tro, hopp och drömmar. Projektet är för ungdomar 15-25 år med finska, romska eller tornedalska rötter. Deltagarna får bekanta sig med sin kulturbakgrund och identitet och samtidigt lära sig att verka som en sverigefinsk mentor.

På finska, klicka här

Deltagandet är kostnadsfritt. Deltagarna får utöver mentorsutbildningen ett livslångt samarbets- och vänskapsnätverk bland likasinnade. Varje ung mentor samarbetar också med en församlingsarbetare under projektet. Inspirationsmaterial skapas under projektet – med fokus på den andra och följande generationer. Projektet möjliggör dessutom deltagande i otaliga sverigefinska arrangemang.

Ingen kunskap i minoritetsspråken förutsätts, men en anknytning till en nationell minoritet bör finnas.

TidSplan

1-2 oktober 2016: mentorsutbildning för de unga deltagarna i Luleå
12-13 november 2016: gemensam helgträff i Stockholms skärgård
December-januari: projekthelg för de unga deltagarna