Tro, hopp och drömmar

Projektet Tro, hopp och drömmar är på sluttampen. Deltagarna har bekantat sig med sin kulturbakgrund och identitet och samtidigt lärt sig att verka som sverigefinska mentorer. Resultaten offentliggörs på Sverigefinnarnas dag den 24.2. i Västerås. Medverkar projektledaren Kai Latvalehto, artisten Love Antell och ungdomar som var med i projektet.

På finska, klicka här

Deltagarna får utöver mentorsutbildningen ett livslångt samarbets- och vänskapsnätverk bland likasinnade. Varje ung mentor samarbetar också med en församlingsarbetare under projektet. Inspirationsmaterial skapas under projektet – med fokus på den andra och följande generationer. Projektet möjliggör dessutom deltagande i otaliga sverigefinska arrangemang.

Ingen kunskap i minoritetsspråken förutsätts, men en anknytning till en nationell minoritet bör finnas.

TidSplan

1-2 oktober 2016: mentorsutbildning för de unga deltagarna i Luleå
12-13 november 2016: gemensam helgträff i Stockholms skärgård
December-januari: projekthelg för de unga deltagarna