Sven Hillert

Församlingsherde i Gävle Maria församling, Uppsala stift.

Motivering

Sven Hillert är präst och har teologie doktorsexamen i Bibelvetenskap Nya testamentet. Sven har tidigare varit verksam som rektor på Svenska kyrkans pastoralinstitut i Uppsala och arbetar idag som församlingsherde i Gävle pastorat.
Sven har stor erfarenhet av att leda medarbetare och har även haft särskilda förordnanden vid sidan om tjänst. Nämnas kan utredningsuppdrag gällande nyblivna prästers bibeltolkning och användning av bibeltexten i predikan samt varit föreläsare på uppdrag av KG Hammar gällande Lutherska präster om kristen tro och homosexualitet.
Sven var också sakkunnig vid slutredigeringen av nya Evangelieboken (2001-2002). Sven är ordförande i Förbundet Kristen humanism.
Sven är tydligt folkkyrklig och uttrycker sig både som författare och psalmskrivare.
”Frälsning för alla, en biblisk vision” (2002)  ” Hopp och tro i helig text” (2009) samt den allra senaste; ”Tro i hållbar utveckling, med Gud bortom dualismen” där belyser Sven att utveckling är oundviklig, också i trons värld.
Sven har tidigare varit kandidat i biskopsvalen i Västerås och i Härnösands stift.