Seurakunnissa suomeksi/ Verksamhet på finska

Ruotsin kirkko toimii monella kielellä. Göteborgin hiippakunnan seurakunnissa on myös suomenkielistä toimintaa. / Här läser du om den sverigefinska verksamheten i stiftets församlingar.

Kuvassa Göteborgin suomenkielisen työyksikön papit Satu Rekola ja Milvi Luhaäär Olander. Toiminnan piirissä työskentelee 5-7 seurakuntatyöntekijää. Jumalanpalveluksia vietetään joka viikko Oscar Fredrikin kirkossa, ja ryhmätoimintaa järjestetään eri-ikäisille eri puolilla Göteborgia. Kotisivu: www.svenskakyrkan.se/goteborg/suomeksi.

Uddevallan suomenkielisestä seurakuntatoiminnasta vastaa diakoni Kaarina Danskain, sähköposti: Kaarina Danskain. Toiminta sijoittuu pääasiallisesti Bäven seurakuntaan, jossa mm vietetään jumalanpalveluksia suomeksi ja järjestetään ryhmätoimintaa.

Lilla Edetissä diakoni Merja Elina Andersson toimii myös suomeksi, puh. 0520-49 47 07, sähköposti: Merja Elina Andersson. Jumalanpalveluksia, kotikäyntejä, keskustelutukea ja ryhmätoimintaa suomeksi.

Surtessä (Nödingen seurakunta) on säännöllistä toimintaa suomeksi, esimerkiksi jumalanpalveluksia Surten kirkossa.

Suomenkielistä seurakuntatoimintaa järjestetään silloin tällöin myös mm Varbergissa, Skenessä ja Halmstadissa. Halmstadissa työskentelee suomea puhuva pappi Maja Lundström Kärlekenin alueella, sähköposti Maja Lundström.

Ruotsin kirkon seurakunnat järjestävät toimintaa suomeksi, kun sitä toivotaan. Jos haluat suomeksi tarkempia tietoja mahdollisuuksista, ota yhteys hiippakuntapappi (40 %) Satu Rekolaan, sähköposti: Satu Rekola .

Verksamhet på finska

Bild: Prästerna Satu Rekola och Milvi Luhaäär Olander som arbetar i den sverigefinska enheten i Göteborg. Inom verksamheten arbetar 5-7 medarbetare. Gudstjänster firas varje vecka i Oscar Fredriks kyrka och gruppverksamhet anordnas för alla åldersgrupper i olika delar av staden. Hemsida: www.svenskakyrkan.se/goteborg/suomeksi.

Diakon Kaarina Danskain ansvarar för den finskspråkiga församlingsverksamheten i Uddevalla, e-post: Kaarina Danskain. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Bäve församling. Där firas gudstjänster på finska och anordnas gruppverksamhet.

I Lilla Edet arbetar diakonen Merja Elina Andersson även på finska, tel. 0520-49 47 07, e-post: Merja Elina Andersson. Gudstjänster, hembesök, samtallsstöd och gruppverksamhet på finska.

I Surte (Nödinge församling) finns regelbunden verksamhet på finska, bl a gudstjänster i Surte kyrka.

Finskspråkig församlingsverksamhet anordnas ibland även i bl a Varberg, Skene och Halmstad. I Halmstad arbetar finskspråkig präst Maja Lundström i Kärleken-området, e-post: Maja Lundström.

Svenska kyrkans församlingar anordnar verksamhet på finska då detta önskas. Om du vill få ytterligare information på finska om dessa möjligheter kontakta stiftsadjunkt (40 %) Satu Rekola, e-post: Satu Rekola .